-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Helpt azijn afslanken?

Azijn dient om voedsel te bewaren, maar dient voor heel wat lijners tot meer. Velen geloven dat het goedje de maag doet krimpen en je minder zou eten. Klinkklare onzin?

Zuren
Azijn zou de maag doen samenkrimpen. Hierdoor eet je minder, al wordt dat door heel wat onderzoekers tegengesproken. De maag is immers best beschermd tegen zuren. Meer nog, ze is verantwoordelijk voor de aanmaak van het sterkste zuur in ons lichaam.

Verzadiging
Azijn bij het eten zou de hoeveelheid bloedsuiker en insuline verminderen en je een voldaan gevoel schenken. Een paar lepels azijn na een calorievol ontbijt of na een broodmaaltijd kan, volgens enkele dieetgoeroes, er voor zorgen dat je de energieconsumptie op een dag met 300 calorieën doet verminderen. Twee lepels voor het eten verlaagt de insulinerespons, met minder vetopslag als gevolg. Ook zou azijn een sterk verzadigingsgevoel geven.

Niet overtuigd
Appelazijn of azijntabletten staan bijgevolg in heel wat kastjes, maar hebben, buiten de keuken, hun nut nog niet helemaal bewezen. Een overtuigend bewijs is tot nu toe nog niet gevonden en heel wat onderzoeken spreken elkaar tegen. (lvl)

25/03/09 11u47
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Wat is de slaagkans van je dieet? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ?
| 1 |