-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel
Goed Gevoel

Eén op drie vrouwen had al probleem met vruchtbaarheid

Een derde van de vrouwen heeft in het verleden al te maken gehad met vruchtbaarheidsproblemen. 70 procent van de vrouwen boven de dertig jaar maakt zich zorgen of ze ooit nog zwanger zal geraken.

Al maken ze er geen probleem van, want ze zien IVF of kunstmatige inseminatie als ultieme reddingsboei. Dat blijkt uit een bevraging van 2.628 vrouwen door het magazine Red. De vrouwen waren gemiddeld 37 jaar oud.

Geen wondermiddel
Nochtans is IVF geen wondermiddel. De helft van de vrouwen die er hun toevlucht toe nemen, hebben drie of meer pogingen nodig om zwanger te raken.

Dubbel
Ook de kostprijs is niet mals: ruim 7.800 euro (in Groot-Brittannië), maar dat houdt vrouwen niet tegen. De meeste zouden het dubbele betalen als het een baby zou garanderen. In een op zes gevallen springen de grootouders bij om de rekeningen te betalen.

Beter jong dan oud
"Vrouwen denken echt dat IVF hen wel zal helpen als ze te lang hebben gewacht om op natuurlijke wijze zwanger te geraken. Maar zo werkt de natuur niet. IVF heeft 25 tot 30 procent kans op slagen als je het ondergaat als jonge vrouw. Hoe ouder je wordt, hoe minder kans", legt Allan Pacey van de British Fertility Society uit. Eens de 40 gepasseerd, daalt het succes van IVF tot 13 procent. (edp)

04/08/09 17u21
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer