-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

"Borstvoeding kan miljoen levens redden"

Als meer landen het geven van borstvoeding zouden stimuleren, zou dat het leven van ongeveer een miljoen kinderen kunnen redden, dat zegt Unicef.

Volgens Unicef is er veel bewijs dat borstvoeding ziektes als diarree en longontsteking kan voorkomen. Aan die ziektes overlijden elk jaar miljoenen kinderen. Toch is het percentage vrouwen dat borstvoeding geeft wereldwijd de afgelopen jaren niet spectaculair gestegen: van 32 procent in 1995 tot 39 procent in 2010. Dat is volgens de organisatie het gevolg van onethische marketing door de producenten van moedermelkvervangers, nationaal beleid dat borstvoeding te weinig ondersteunt en een gebrek aan kennis over de risico's van het niet geven van borstvoeding.

Sterfte
In 2008 bleek uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'The Lancet' dat kinderen die geen borstvoeding krijgen, 14 keer meer kans hebben te overlijden in de eerste zes maanden dan kinderen die wel borstvoeding krijgen.

Unicef meldt dit naar aanleiding van de twintigste editie van de Wereld Borstvoedingsweek, die loopt van 1 tot 7 augustus.

(Bewerkt door: Ellen Provoost)
02/08/12 12u12
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer