-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

72 procent bezig met privé-zaken op het werk

Ruim 7 op de tien Belgische werknemers regelt wel eens privé-zaken tijdens het werk. Ruim de helft besteedt ook minimum een uur aan werk tijdens de vrije tijd. Er is dus een sprake van een vervlechting tussen werk en privé, zo concludeert Randstad uit het onderzoek dat ze liet uitvoeren bij 2000 bedienden en kaderleden. In het Engels heet die vervlechting weisure, een combinatie van work (werk) en leisure (vrije tijd of hobby).

Tijdruil
Onder privé-zaken tijdens de werkuren, verstaat men het plegen van privé-telefoontjes, de persoonlijke e-mails lezen, sturen en beantwoorden, surfen en het regelen van privé-problemen. Hoe vaker vrije tijd wordt besteed aan (over)werken, hoe vaker tijdens de werkuren privé-zaken worden geregeld. Met andere woorden: er wordt tijd 'geruild'. Omdat ze ook werken wanneer dat niet hoeft, vinden de werknemers dat ze privé-zaken mogen regelen wanneer dat eigenlijk niet mag.

Een andere oorzaak van privé-zaken binnensmokkelen op het werk is het 'bore out'-syndroom. Daarbij vervelen de werknemers zich zodanig, dat hun concentratie verslapt en ze vanalles gaan doen om zich bezig te houden.

Thuiswerken
Wie buiten de kantooruren werkt, kijkt het vaakst werkmails na, leest rapporten en documenten of telefoneert met collega's. Thuiswerkers gaan het vaakst over de werktijd: 80 procent werkt meer dan de toebedeelde uren. Bij kaderleden is dat 71 procent.

20 procent van de werknemers besteedt maximum drie uur aan het werk tijdens de privétijd. Ook in vakanties en tijdens de weekends wordt er gewerkt: een op drie werkt minstens één uur in het weekend, één op vijf werkt een uur per week tijdens de vakantie.

Loyaliteit en plezier
Werknemers werken in de privé-tijd en sfeer omdat ze een grote loyaliteit hebben met de job en met het bedrijf of gewoon omdat ze hun werk graag doen. Dikwijls is er ook sprake van grote werkdruk, of krijgen ze het werk niet af.

Uiteraard spelen de technologische ontwikkelingen in deze ook een belangrijke rol. De meerderheid van de werknemers is uitgerust om in de privé-sfeer te werken: ze hebben een laptop van het werk, kunnen beveiligd inloggen op de systemen of hebben een smartphone.

Niet overdreven
De studie toont aan dat het fenomeen ook niet moet overdreven worden, zo stelt Randstad. "Voor bedienden is er geen sprake van een toenemende vervlechting tussen werk en privé. Dit geldt wel voor hogere bedienden en kaderleden."

De toenemende vervlechting tussen werk en privé doet zich het meest voor bij de leeftijdscategorie tussen 30 en 39 jaar. Hier is er ongetwijfeld spraken van een loopbaanfenomeen vermits de carrière tussen de 30 en de 39 jaar inderdaad in een stroomversnelling terechtkomt.

Geen probleem
Maar of deze vervlechting tussen werk en privé een probleem vormt, daar in Randstad niet van zeker van. "Of de privé-sfeer hierdoor onder druk komt, zoals sommige cultuurpessimisten beweren, is echter zeer de vraag", klinkt het in het persbericht.

Toch moeten er vraagtekens geplaatst worden. Wie werkt tijdens de vrije tijd, heeft uiteraard minder tijd over om te ontspannen, te genieten en het werk te vergeten. Die mentale druk kan op termijn vervelende gevolgen hebben: burn-out, depressies of oververmoeidheid zijn maar enkele van de bekendste fenomenen. (edp)

08/09/09 16u37
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer