-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Elke dag seks zorgt voor beter sperma

Elke dag vrijen, of op zijn minst elke dag ejaculeren, verbetert de kwaliteit van het sperma en verhoogt dus de kans op bevruchting, blijkt uit een Australische studie.

Elke dag ejaculeren voor beter sperma
Tijdens het verloop van de studie vroeg gynaecoloog en verloskundige David Greening aan 118 mannen met sperma van lage kwaliteit om gedurende een week elke dag te ejaculeren. Verder mochten ze niets veranderen aan hun levensstijl. Na het onderzoek bleek bij 81 procent van de proefkonijnen de kwaliteit van het sperma erop vooruitgegaan te zijn. Velen onder hen zagen de kwaliteit evolueren van "slecht" of "gemiddeld" naar "goed". Bij de overige 19 procent was de spermakwaliteit verminderd.

Sperma wordt beweeglijker
Door een dagelijkse zaadlozing waren de spermatozoïden een pak beweeglijker geworden, luidt de conclusie van de studie, zelfs al was het volume sperma en de concentratie aan zaadcellen daarin afgenomen. Volgens Greening verbetert de kwaliteit doordat de zaadcellen minder lang in de zaadkanalen verblijven. Daar worden ze namelijk blootgesteld aan de schadelijke effecten van bepaalde aanwezige moleculen.

Hogere kans op zwangerschap
Andere studies doen volgens Greening geloven dat een betere spermakwaliteit zich ook vertaalt in een hoger zwangerschapscijfer. Koppels die hun kans op een zwangerschap willen verhogen, doen er volgens hem dan ook goed aan de week voor de eisprong van de vrouw elke dag te vrijen. (belga/vsv)

30/06/09 14u48
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer