-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Wat mannen onaantrekkelijk maakt: een baard

© ap. Afknapper of niet? Brad Pitt met een baard.

De baard is populair bij sterren als Brad Pitt en David Beckham, maar nu blijkt uit een Britse rondvraag dat Britse vrouwen dit ontzettend onaantrekkelijk vinden.

David Beckham komt wel weg met een baard.
David Beckham komt wel weg met een baard. © photo news

38 procent van de vrouwen zegt dat een volle baard de grootste afknapper bij mannen is, dat blijkt uit een enquête bij 500 mensen door de website ECigaretteDirect.co.uk. Een deelneemster biechtte op: "Een lichte stoppelbaard is sexy, maar een echte lange baard is echt afstotelijk. Je weet niet hoe hygiënisch deze man is of wat hij achter zijn haren verstopt, ook jeukt het dan elke keer als je kust."

Iets te verbergen?
Dus tenzij je David Beckham of Brad Pitt heet, scheer je best gezichtsbeharing af. Een woordvoerder van het bedrijf dat de rondvraag organiseerde: "Vrouwen denken dat een behaarde man iets te verbergen heeft, het is ook moeilijk te zeggen hoe een man er echt uitziet onder zijn donsje. Ook blijkt dat een man met een baard er ouder uitziet, wat vaak niet als positief aanzien wordt."

37 procent van de mannen vindt dan weer vrouwen met een tattoo een grote afknapper. Heel wat heren beschouwen dit als niet vrouwelijk. Een deelnemer biecht op: "Ik vind een tattoo erg onaantrekklijk, ook al is de dame die deze liet zetten op zich erg sexy." Een slechte adem kwam voor zowel mannen als vrouwen op de tweede plaats van afknappers. Andere factoren die je niet helpen een partner te vinden zijn sigaretten, piercings en afgebeten nagels.

(Door: Ellen Provoost)
17/07/12 12u29
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer