-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

De vaakst gehoorde leugens uit een vrouwenmond

We vertellen elke dag wel een (paar) leugen(s). Een overdrijving, een verdraaiing, een verzwijging, een leugentje om bestwil of een ontkenning omdat we ons schamen... er zijn veel verschillende soorten leugens. Dit zijn de vaakste gehoorde leugens uit een vrouwenmond:

1)    "Niemand ziet dat ik mijn haar niet heb  gewassen"
Die tien minuten extra in je warme bed, doen je soms de (broodnodige) douche overslaan. En ja, die vette pony of je slappe krullen zijn wél zichtbaar. Net zoals die kleine vlek, je string onder een witte broek, de gaatje in je broek of die ongeschoren oksels. Maak je niets wijs: het is zichtbaar en er zal over gepraat worden.

2)    "Solden besparen mij geld" (en dus kan ik meer kopen)
Creatief rekenen, dat is wat vrouwen doen als ze shoppen. Solden zijn de slechtste periode: ze berekenen hoeveel ze sparen en niet hoeveel ze uitgeven. Vooral niets als ze meer uitgeven dan ze van plan waren.

Andere leugens in deze categorie: 'Dit is van een ongelofelijke kwaliteit' (alsof dat de prijs rechtvaardigt) en 'Ik zal vijf /tien jaar lang geen schoenen meer moeten kopen' (yeah, right).

3)    "Ik lees geen roddels, ik dood de tijd"
Vrouwen doen graag alsof de pikantste roddels en smeuigste verhalen hen niet interesseren. Worden ze betrapt, dan hebben ze altijd wel een excuus: ik zat bij de kapper of dokter/ik wachtte op de kinderen/het lag op de wc van mijn schoonmoeder.

En tegelijk zijn ze de enige die nieuwe kapsels hebben gezien, de juiste namen van de kinderen kunnen opsommen of weten waar ze op vakantie zijn geweest.

4)    "Morgen start ik met... diëten/sporten/opruimen"

Druk druk druk, en toch willen en moeten we slank, fit en schoon zijn. Maar vandaag zijn we moe, en was de file extra lang, de kinderen extra lastig en de kaas net op. Dus, morgen zullen we...

5)    "Kinderen moeten kind kunnen zijn"

In theorie zijn we allemaal voor 'kindse kinderen', die buiten spelen, zich vuil maken, vriendjes maken (en vijanden) en vinden we het niet erg als ze nog niet kunnen lezen (en de buurjongen wel). Maar in de praktijk wil iedere ouder dat zijn/haar kind de beste is. Dus mogen ze niet buiten spelen (te gevaarlijk) of zich vuil maken (alsof je tijd hebt voor al die extra was) en moeten ze wél sneller kunnen lezen dan de buurjongens. Toch?

6)    "Eens lekker gaan kamperen kan deugd doen"

Okee, kamperen kan echt leuk zijn. Maar eerlijk, is elke avond zelf moeten koken en verschillende malen tenten opzetten en afbreken echt vakantie? Vrouwen dromen van zon, zee, strand en cocktails - daar moeten we niet flauw over doen!

7)    "Dat zal er goed uitzien als ik enkele kilo's kwijt ben"
Een jurk, T-shirt of broek kopen 'voor als je vermagerd bent, is een grote no-no. De druk waarvan je denkt dat hij je zal helpen vermageren, doet je dieet net mislukken. Val je echt veel af, dan zou de jurk of broek wel eens niet kunnen vallen zoals gepland. Je verliest altijd.

8)    "Je bent nooit te oud voor..."

Je bent echt maar zo oud als je je voelt. Maar dat betekent niet dat je nooit te oud bent voor iets. Integendeel: sommige kleding- of beautytrends zouden moeten blijven waar ze thuishoren: in de boekjes!

9)    "Ik zal maar één koekje/stukje chocolade eten en de rest bewaren"

Als je dat pak koekjes of chips opentrekt of die reep chocolade koopt, is dat maar voor één reden: om te snoepen. De kans dat je je ook werkelijk aan de opgelegde hoeveelheid houdt, is klein.

10)    "Als ik vijf minuten tijd heb, zal ik..."

Je plant écht om 'Oorlog en vrede' te lezen of die hele oude film te bekijken of de hele zolder op te ruimen, zodra je vijf minuten tijd hebt. Maar als je dan eens vijf minuten tijd hebt, lijken andere dingen zoveel noodzakelijker. Een dutje bijvoorbeeld, of foto's nemen van je schoenen.

11)    "Ik roddel niet"

Nee, je vertelt alleen maar door wat je zonet hebt gehoord van... Ook jezelf wijsmaken dat je over iemand praat 'omdat je je zorgen over hem/haar maakt', is zoooo'n leugen.

12)    "Rimpels maken een gezicht interessant"
Variant: "Wijsheid komt met de grijze haren"
Realiteit: je gilt het hele huis bijeen bij het vinden van de eerste grijze haar, en je 12 huidcrèmes tegen rimpels wijzen ook niet echt op een diepe liefde voor het fenomeen. (edp)

09/09/10 17u32
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen