-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel
Goed Gevoel

Kies je voor blik, gedroogd, diepgevroren of vers

Niets is wat het lijkt

Appelen en sinaasappelen zijn bijna altijd bewerkt om oppervlakkige verrotting tegen te gaan. Wassen is hier niet voldoende: je moet het fruit schillen. Voor de bereiding van canard à l'orange heb je wat schaafsel van een sinaasappelschil nodig. In dat geval neem je best een sinaasappel uit de biobak of reinig je de schil grondig met groene zeep. Vaak zit er op groene appelen ook nog een laag was om ze waterbestendig te maken. Zo'n waslaag kan geen kwaad, maar je schilt je appel toch maar beter.

Felgekleurd voedsel: felrode aardbeienyoghurt en diepbruine chocoladecake bevatten meestal een stevige dosis kleurstoffen. De minder opvallende versie ziet er misschien wat onaantrekkelijker uit, maar is minstens even lekker.

Laat je niet misleiden door de grillige vormen van biologisch geteeld fruit. Het is nu eenmaal niet op commando gekweekt, maar die afwijkende vorm heeft zeker geen negatief effect op de smaak of de voedingswaarde.

Door Agnes Mus
(Goed Gevoel, april 2001)

01/01/08 00u01
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Alles over