-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Nieuwe bacterie in yoghurt bevordert gewichtsverlies

Door een natuurlijke bacterie genetisch te wijzigen, zijn Ierse voedselwetenschappers erin geslaagd een yoghurt te ontwikkelen die helpt vermageren. De zondagseditie van The Telegraph meldt de komst van een gewijzigde bacterie die aan yoghurts kan toegevoegd worden en de verbranding van lichaamsvet verhoogt.

Voedselwetenschappers verbonden aan de universiteit van Cork en de Ierse overheid brachten een gen uit een bacterie die natuurlijk meervoudig onverzadigde vetzuren aanmaakt (linolzuren), in een melkzuurbacterie (Lactobacillus) die van nature in de menselijke darm aanwezig is. Daardoor werd een superbacterie ontwikkeld die de vetverbranding in het menselijk lichaam verhoogt.
 
In het lichaamsvet van muizen die de gewijzigde melkzuurbacterie toegediend kregen via hun voedsel, bleken de meervoudig onverzadigde vetzuren vier keer zo groot als bij de controledieren. "De linolzuren zijn in staat om lichaamsvet sneller af te breken en blijken ook de groei van kankercellen in de dikke darm af te remmen", aldus Dr. Catherine Stanton die het onderzoek voor de Ierse overheid leidde.
 
Wetenschappers hopen dat de gewijzigde bacterie aan yoghurt en zuiveldrankjes kan toegevoegd worden. Toch worden de gezondheidsvoordelen van probiotische yoghurts, zoals het versterken van het immuunsysteem of stimuleren van de spijsvertering, regelmatig betwist. (belga/adv)

16/01/11 13u57
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |