-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

1 niesbui tast hele werkplek aan

Wie zich afvraagt waarom plots de halve werkplek loopt te snotteren en te kuchen, heeft de reden gevonden. Wetenschappers ontdekten dat 1 enkele niesbui de ziektekiemen over een hele kamer verspreiden.

Griep en verkoudheden worden van persoon op persoon doorgegeven door direct lichamelijk contact of wanneer iemand niest of hoest. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat de microscopische besmette druppeltjes, uitgezonden na een hoest of niesbui, in grote hoeveelheden rondzweven. De besmetting kan zelfs uren duren. Ziektes worden zo wel heel makkelijk doorgegeven.

Wachtkamer

Wie niet meer ziek wil worden, zetelt zich bijgevolg maar beter niet te snel in de wachtkamer van de dokter. Ook is meteen de reden gevonden waarom zoveel vakantiegangers na een vlucht met een verkoudheid opgescheept zitten. De vorsers van Virginia Tech zamelden stalen uit de lucht bij wachtkamers, in ziekenhuizen en op vliegtuigen. De helft van de monsters bevatte kleine druppeltjes met het griepvirus.

Speekseldruppels

Een hoestbui proest de lucht meters ver weg, samen met 3.000 speekseldruppeltjes bij enorme snelheden. Een niesbui bevat maar liefst 40.000 druppels en verlaten het lichaam met nog grotere snelheid.

Volgens de onderzoekers helpt airco op kantoor of op het vliegtuig wel om de oude lucht te verwijderen en frisse lucht binnen te brengen. (lvl)

02/02/11 11u06
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |