-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Sport is net goed voor knieën

Sport is goed voor de gewrichten van je knieën, zo blijkt uit recent onderzoek.

Minder blessures
De wetenschappers bestudeerden cijfers van 28 studies met informatie van 9.737 mensen van over de hele wereld. Al deze rapporten bestudeerden het verband tussen lichamelijk activiteit en artrose in de knie. Daaruit blijkt dat er geen link is tussen sport en osteofyten, dit zijn botuitsteeksels. Ze ontdekten wel een verband tussen lichamelijke activiteit en een lagere kans op blessures.

Eerdere onderzoeken brachten sport wel in verband gebracht met osteofyten. Professor Flavia Cicuttini: "Sport treft elke deel van de knie op een andere manier, wat helpt te verklaren waarom er zoveel verschillende onderzoeken zijn die elkaar tegenspreken." Artrose van de knie is een degeneratieve ziekte van de gewrichten dat kraakbeen en onderliggend been treft en vaak voorkomt in de knieën, heupen en handen. De wetenschappers bestudeerden wel niet de impact van verschillende vormen van sport als joggen of tennis. (ep)

07/03/11 16u15
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |