-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Kinesis getest

Wat is het?
Kinesis van Technogym is al langer bekend bij kinesisten en in sportcentra, maar presenteert zich nu ook in een compactere designversie als het ideale fitnesstoestel voor thuis. Kinesis laat je terugkeren naar de oorsprong van je bewegingen en speelt in op basisvaardigheden zoals weerstand, evenwicht, kracht en flexibiliteit. Je kan er al je spieren mee trainen.

Voor wie?
Voor iedereen, je kan de training makkelijk aanpassen aan jouw sportniveau. Ook voor wie met een blessure kampte, kan dit een aangename manier zijn om opnieuw te beginnen bewegen.

Proefkonijn Lieve: 'Hoewel Kinesis zich nu vooral op de thuismarkt richt, lijkt het me toch een aanrader me te laten inwijden in de trainingsmogelijkheden door een personal trainer. Ik kan hiervoor terecht bij HealthCity Antwerpen Zuidpool en Eric Muyldermans. Het Kinesis-toestel is hier groter dan dat dat je thuis kan gebruiken, maar ook bij dit exemplaar valt het stijlvolle design meteen op tussen de klassieke fitnesstoestellen. De personal trainer heeft voor mij een gevarieerde trainingssessie uitgewerkt. Het toestel werkt met handgrepen die via kabels verbonden zijn met gewichten. De handgrepen hebben verschillende posities (alpha, beta en gamma), waardoor ze elk andere spiergroepen aanspreken. De oefeningen die ik uitvoer zijn klassiekers uit de fitness, zoals squats en lunges, maar ik merk dat trainen met deze weerstanden toch op een andere, vooral zachtere manier verloopt, alsof het toestel zich aanpast aan mijn bewegingen.'

'Waar ik mijn spieren met klassieke gewichten al makkelijk eens forceer, lijkt dat risico hier veel kleiner te zijn. Volgens Eric klopt dat ook. De combinatie van de kabels en gewichten zorgt ervoor dat de weerstand gedurende een volledige beweging dezelfde blijft, wat het trainen veiliger maakt. De trainingsvariaties bij dit toestel lijken wel eindeloos: ik voer bewegingen uit met de handgrepen in mijn handen, op mijn schouders, in mijn zij... Je kan zelfs makkelijk nog meer mogelijkheden toevoegen, door de oefeningen bijvoorbeeld vanop een wobble board of een fitnessbal uit te voeren. Na een uurtje voel ik dat mijn spieren behoorlijk getraind hebben, zonder dat mijn lichaam werd uitgeput of dat ik mezelf forceerde. Misschien moet ik toch maar beginnen sparen voor dat exemplaar voor thuis...'

Praktisch
Wij volgden een sessie met Kinesis van Technogym bij HealthCity Antwerpen Zuidpool, Riemstraat 37, 2000 Antwerpen, 03/257.12.64, www.healthcity.be. Personal trainer Eric Muyldermans kan je bereiken via www.caf-training.be of 0475/46.07.59.

02/05/12 15u56
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |