-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zo raak je het complex over je bovenarmen kwijt

© Thinkstock.

Ben jij één van de vrouwen die stiekem blij is dat de zon verdwenen is, omdat je nu niet meer met je bovenarmen bloot moet lopen? Dan is er voor jou een oplossing op komst. Een Britse fitnesscoach identificeerde namelijk zes types bovenarmen die we haten én leert hoe je er komaf mee kunt maken.

De armen van Jessica Simpson tonen de klassieke 'bingo wings'
De armen van Jessica Simpson tonen de klassieke 'bingo wings' © reuters
De armen van Madonna tonen (een beetje) 'Arm Charms'
De armen van Madonna tonen (een beetje) 'Arm Charms' © afp
Actrice Gabourey Sidibe heeft last van de 'Double Chubble'
Actrice Gabourey Sidibe heeft last van de 'Double Chubble' © getty

Alles heeft te maken met de uitgezakte, neerhangende huid onder de triceps, die in het Engelse taalgebied bekend staan als 'bingo wings'. Meer dan driekwart van de vrouwen zegt die flapperende huid te haten, en ook heel wat mannen hebben er last van.

Volgens fitnesscoach Rich Jones zijn er zes specifieke types, die allemaal veroorzaakt worden door een slappe huid en/of overgewicht.

1. 'Classic Bingo Wings'
Het klassieke type komt voor bij slanke vrouwen, die bijna geen spieren hebben in hun bovenarmen. Ook Jessica Simpson heeft daar last van.

2. 'Rump Lumps' (letterlijk: kont brokken)
Dit type dankt zijn naam aan het feit dat de armen eruitzien als een 'klein achterwerk'. "Dit is het resultaat van iets teveel gewicht bovenaan de armen en op de borstpieren", legt Jones uit.

3. 'Double Chubble' (letterlijk: dubbel vet)
Dit wordt gedefinieerd als een tweede 'bingo wing' bovenop een eerste en komt vooral voor bij vrouwen met zwaar overgewicht.

4. 'Jabba Flabba'
Aan het ergste uiteinde van de schaal staat de 'Jabba Flabba', genoemd naar Jabba the Hutt uit Star Wars. Wie deze armen heeft, krijgt te maken met "verschillende vetrollen die zich uitstrekken van de pols naar de bovenarm".

5. 'Arm Charms'
Hier is sprake van een stuk huid dat los onder de arm hangt. Dat is meestal het resultaat van een zeer groot gewichtsverlies. Een bekend voorbeeld zijn de armen van Madonna.

6. 'Chap Flaps' (letterlijk: vent flappen)
Ook mannen ontsnappen niet aan de gehate bovenarmen. Volgens Jones krijgen vooral mannen die verdikken ermee te maken.

Helaas lijkt er met 'gewone' fitnessoefeningen weinig aan die flapperende huid te doen. Maar met het trainingsschema van Rich Jones zou het wel moeten lukken. Hij stelde een fitnessroutine samen met de Powerspin, een apparaat met gewichten dat zich concentreert op de armen.

Maar ook zonder dat toestel kan je natuurlijk heel wat vooruitgang boeken. De sleutel daartoe is een wekelijkse work-out die zich enkel richt op de biceps en triceps. Als je dat combineert met sprinten op een heuvel en boksen, dan worden je armen veel steviger.

"Met hangende armen doet het er niet toe hoe mooi je spieren zijn, want als er een laag vet over hangt, dan krijg je ze nooit te zien", besluit de fitnesscoach. Aan de slag dus!

(Door: Lien Buyck)
13/06/12 14u08
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |