-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Binnenkort geen bezoekjes meer aan de tandarts?

Een nieuwe chemische stof, genaamd 'Keep 32', zou tandartsen wel eens zonder opvulwerk kunnen zetten. De molecule is namelijk in staat om tanden honderd procent weerbaar te maken tegen gaatjes en kan zonder problemen worden toegevoegd aan tandpasta, mondwater en kauwgom.

'Keep 32' werd ontworpen door tandartsen in Chili en dankt zijn naam simpelweg aan de aanwezigheid van 32 tanden in een menselijke mond. De molecule heeft slechts 60 seconden nodig om alle bacteriën te verwijderen die gaatjes veroorzaken. Makkelijk toepasbaar in ons huidig gamma aan mondproducten, zou het 'superpoetsers' op de markt kunnen brengen die de onderliggende oorzaak van tandbederf bestrijden. Experten stellen dat het ook toegevoegd kan worden aan etenswaren om schadelijke bacteriën te stoppen terwijl je kauwt.

Werking
De molecule gaat in de strijd tegen 'streptococcus mutans', een bacterie die suiker omzet in melkzuur, de boosdoener bij uitstek voor het verslijten van tandglazuur. Wie een product zou gebruiken met 'Keep 32', is telkens gedurende enkele uren beschermd tegen gaatjes.

Binnenkort
Na zeven jaar onderzoek is het product nu klaar om getest te worden op mensen. Uitvinders José Córdoba en Erich Astudillo denken dat het binnen 14 tot 18 maanden op de markt zal zijn. Ze hopen bovendien dat giganten als Procter & Gamble zullen investeren in hun project of misschien zelfs bereid zijn het patent te kopen.

(Door: Lynn Formesyn)
11/07/12 11u15
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |