-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

IJdel: beautyrituelen voor reis kosten meer dan trip zelf

© Thinkstock.

Op vakantie willen we er allemaal op ons best uitzien. Geen wonder dus dat we al weken of zelfs maanden op voorhand bezig zijn met behandelingen om ons lichaam klaar te stomen. Maar bij veel vrouwen gaat dat wel erg ver. Uit nieuw onderzoek blijkt zelfs dat we meer uitgeven aan die voorbereidingen dan aan de reis zelf.

Volgens een rondvraag van de Briste winkelketen Debenhams geeft de gemiddelde vrouw namelijk 472 pond (of euro) uit aan schoonheidsbehandelingen voor ze op reis vertrekt. Dat is ongeveer het dubbele van de kostprijs van een weekje naar de Costa Del Sol.

Niet besparen
Spray tanning, manicures en pedicures, waxen en het kleuren van de wenkbrauwen zijn de meest gevraagde behandelingen in het schoonheidssalon van Debenhams. De kostprijs speelt daarbij geen rol.

Sara Stern van Debenhams: "Er goed uitzien op vakantie is veel meer dan het vinden van de perfecte bikini. Vrouwen zijn bereid om te betalen om er geweldig uit te zien. Ze gaan wel op zoek naar goedkope reisjes, maar besparen niet op hun uiterlijk."

Tijd
Bovendien hoeven die behandelingen ook niet rap-rap te gaan. Vrouwen nemen er graag tijd voor, vaak duurt alles samen zo'n 11 uur. De voorbereidingen starten ook op tijd, meestal zo'n drie weken voor het vertrek. Dan is het tijd voor een bezoekje aan de kapper, terwijl de laatste dagen vrijgehouden worden voor spray tanning en een waxbeurt.

"Bovendien moeten vrouwen zich door het slechte weer dit jaar nog meer voorbereiden op hun vakanties. Velen van ons hebben nog niet de kans gehad om hun benen te laten bruinen, dus staat een spray tan hoog op hun prioriteitenlijstje", aldus Sara Stern.

(Door: Lien Buyck)
De belangrijkste behandelingen
Behandeling Kostprijs Tijd
Spray tanning 50 euro 25 minuten
Manicure 20 euro 15 minuten
Pedicure 25 euro 20 minuten
Wenkbrauwen epileren 20 euro 10 minuten
Wenkbrauwen kleuren 13 euro 15 minuten
Wimpers kleuren 20 euro 15 minuten
Lichaamsscrub 83 euro 1 uur en 20 minuten
Gezichtsbehandeling 65 euro 1 uur
Bikinilijn waxen 25 euro 15 minuten
Benen waxen 38 euro 20 minuten
Knipbeurt 62 euro 1 uur
Highlights 100 euro 4 uur
Lichaamsmassage 83 euro 1 uur en 20 minuten
     
Totaal: 604 euro 10 uur en 55 minuten
24/07/12 12u50
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |