-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Welke olympische sport past bij jou? Doe de test

De Olympische Spelen, we kunnen er niet meer naast kijken. Ook NHS, de grootste gezondheidswebsite van het Verenigd Koninkrijk, gaat er helemaal in op. Zo kan je daar een test doen die bepaalt wat voor sporter je bent en welke types sport ideaal zijn voor jou.

De test werd ontwikkeld door een team van sportpsychologen aan de universiteit van Loughborough en ondertussen al door meer dan 8.000 mensen ingevuld. Bij de Britten zelf scoren de esthetische sporten, zoals gymnastiek en figuurschaatsen, het hoogst. Daarnaast blijken ook fietsen, wandelen, voetballen, basketballen, skateboarden en skiën zeer compatibel te zijn met de gemiddelde Brit.

What's your sport?
De tool kreeg de naam 'What's you sport' mee en peilt niet alleen naar je huidig sportgedrag, maar ook naar je bekwaamheid op vlak van precisie en snelheid, je interesses en een aantal psychologische kenmerken. Door je antwoorden te analyseren, krijg je na afloop een reeks sporten voorgeschoteld die het beste bij jou zouden passen.


"What's you sport helpt mensen de sporten te ontdekken die ze hoogstwaarschijnlijk graag zullen doen én bovendien goed in zouden moeten zijn. Hierdoor hopen we meer mensen te prikkelen om ook effectief met één van de sporten te starten. Een toffe sport wordt namelijk al snel een vast onderdeel van een gezonde levensstijl", verklaart dokter David Fletcher, sport- en prestatiepsycholoog.

Start
Inwoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen bij het zien van hun resultaten ook doorklikken om te kijken waar ze bepaalde sporten in hun buurt kunnen uitoefenen. Daarnaast is er ook een 'get started'-knop, waarbij je getuigenissen krijgt van mensen die de sport in kwestie al beoefenen, samen met een woordje uitleg en tips voor beginners.

Benieuwd?
Wil jij graag weten voor welke sporten jij aangelegd bent? Klik dan HIER en doe de test.

(Door: Lynn Formesyn)
26/07/12 15u05
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |