-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

10 manieren om je mooi te maken met een tandenborstel

© Thinkstock.

Iedereen weet wat een tandenborstel kan doen voor je glimlach, maar ook op andere - onverwachte - schoonheidsvlakken kan hij wonderen verrichten. Hier volgen 10 manieren om je tandenborstel te gebruiken om er nóg beter uit te zien.

1. Scrub je lippen
Door met je tandenborstel over je lippen te wrijven, maak je komaf met ruwe plekken. Op die manier maak je je lippen zacht en is het makkelijker om lipstick aan te brengen. Gebruik een mix van olijfolie en bruine suiker als scrubmiddel om je lippen extra te hydrateren.

2. Leg je haar in de plooi
Heb jij wel eens last van tegenpruttelende haartjes, die alle kanten uitspringen? Doe dan wat haarlak of gel op je tandenborstel, en wrijf ermee over die haartjes. Dat is overigens ook een goeie manier om je pony te stijlen, zonder product op je gezicht te krijgen.

3. Verwijder zelfbruiner
Bij het aanbrengen van zelfbruiner hangen je handen vaak vol met het goedje. Dat kan je gemakkelijk verwijderen met een tandenborstel, die je dopt in een mix van zuiveringszout, water en citroensap.

4. Creëer opvallende wenkbrauwen
Grote, opvallende wenkbrauwen zijn een trend op de catwalk. Creëer dezelfde look door met een tandenborstel de haartjes op de juiste plaats te leggen. Als je wenkbrauwen toch blijven verspringen, gebruik dan wat gel.

5. Pimp je nagels
Een hippe nageltrend is het bespatten van je nagels met nagellak, zodat je een leuk patroon krijgt. Een tandenborstel is een handig hulpmiddeltje om dat te doen. Tip: gebruik verschillende kleuren boven elkaar voor een extra leuk effect.


6. Creëer volume in je haar

Als je haarstijl wel wat volume kan gebruiken, dan kan je een tandenborstel daar goed voor gebruiken. Ga ermee over je haar, van het midden van je lok naar de wortel toe.

7. Hou je nagels schoon
Hou je nagelriemen schoon door ze te scrubben met een tandenborstel en een olie of balsem. Je kan het hulpmiddel ook gebruiken om de ruimte onder je nageltoppen schoon te maken.

8. Verwijder pluisjes
De pluisjes en plukjes haar in je kam en borstel zijn vaak moeilijk te verwijderen. Met een tandenborstel kan je ze echter makkelijk wegkrijgen. Hetzelfde geldt ook voor pluisjes in haardrogers en haarspeldjes.

9. Toon je wimpers
Met een ventilatieborstel kan je makkelijk je wimpers uit elkaar halen als je mascara hebt aangebracht. Heb je er geen? Dan kan je het even goed met een tandborstel doen. Haal die gewoon door je wimpers, van wortel naar top.

10. Kleur je haar
Een tandenborstel is ook een handig middeltje om je uitgroei te verdoezelen of highlights aan te brengen. Doordat de borstel vrij klein is, heb je een perfecte controle om het haarkleurproduct aan te brengen.

(Door: Lien Buyck)
31/07/12 16u49
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |