-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Dit is de naaktste naaktkalender ooit

© PrettyBald.

Kalenders met naakte vrouwen, daarvan zijn er dertien in een dozijn. Dit exemplaar is echter de naaktste naaktkalender ooit. Alle vrouwen lijden immers aan alopecia.

De Britse organisatie Pretty Bald lanceert een naaktkalender voor 2015, met twaalf mooie modellen - die allemaal kaal zijn. De vrouwen lijden immers stuk voor stuk aan alopecia areata, een haaraandoening waarbij het haar plotseling uitvalt. Soms verliest alleen de hoofdhuid zijn haar, maar soms is er op het hele lichaam geen haartje meer te vinden. De ziekte is niet gevaarlijk en veroorzaakt geen littekens, maar kan psychologisch wel een enorme impact hebben.

De dappere modellen zijn te zien in een waaier aan arrangementen. De kalender kreeg het thema 'Girls' Country Weekend' mee, en de dames nemen poses aan op een landelijk buitenverblijf en in chique auto's, spelen croquet en houden een theekransje. Het resultaat is aandoenlijk, al doet het geheel nogal denken aan de film 'Calender Girls'.

Organisator Victoria van PrettyBald heeft de missie opgevat om kale vrouwen zich goed te laten voelen in hun vel, of ze nu kanker, uitdunnend haar of alopecia hebben. "Ik heb zelf al drie jaar alopecia, en ik voel me vrij comfortabel in mijn eigen vel. Maar veel mensen hebben het moeilijk met de aandoening, en zien het als iets dat hen verhindert om te zijn wie ze willen zijn. Educatie is hierbij heel belangrijk, en hoe trekken we beter de aandacht dan met een naaktkalender?"

De kalender kost zo'n 12,5 euro en is binnenkort verkrijgbaar via de website van de organisatie.

(Door: Tine Kintaert)
© PrettyBald
08/09/14 08u29
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |