-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Lunchen aan je bureau is slecht voor je hart

© thinkstock.

Te lang neerzitten is slecht voor je gezondheid: het verhoogt het risico op ziektes als diabetes en hartproblemen. En een bezoek aan de fitnesszaal maakt dat helaas niet ongedaan.

Een onderzoek van het Canadese University Health Network ontdekte dat te lang neerzitten nefast is voor je gezondheid, maar helaas hebben heel veel mensen een zittende job. De British Heart Foundation en 'Get Britain Standing' sloegen de handen in elkaar en deden onderzoek naar het 'zitgedrag' van de Britten. 38 procent gaf toe regelmatig een e-mail te versturen naar iemand die vlakbij hem of haar zit en 52 procent eet regelmatig aan zijn of haar bureau.

De poll, waarbij 2.000 mensen werden ondervraagd, bracht aan het licht dat 45 procent van de vrouwen en 37 procent van de mannen 30 minuten of minder rechtstaan. 62 procent is bang dat hun zitgedrag een slechte invloed heeft op de gezondheid.

Je doet er dus goed aan een lange middagpauze in te lassen en regelmatig de benen te strekken tijdens je werkdag.

(Redactie)
27/03/15 15u34
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |