-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Waarom antibacteriële zeep onzin is

© Thinkstock.

Antibacteriële zeep: in deze vervuilde tijden is er een grote markt voor. Jammer genoeg blijken we letterlijk onzin in pakjes te kopen als we een exemplaar in huis halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat antibacteriële zeep niet beter presteert dan gewone zeep.

Heb jij ook geïnvesteerd in een antibacteriële zeep voor op je aanrecht? Dan vrezen we dat je je geld gedeeltelijk verspild hebt. Gewone zeep heeft immers net hetzelfde effect, ontdekten wetenschappers van de Korea University. Ze testten 20 verschillende soorten bacteriën en bestreden die met zowel antibacteriële zeep (met triclosan als ingrediënt) als gewone.

Wat bleek? De antibacteriële - en vaak veel duurdere - zeep presteerde niet beter dan de gewone variant. Het was niet zozeer dat ze niet werkten, maar wel dat ze ongeveer negen uur nodig hebben om de bacteriën te beginnen bestrijden. Nogal nutteloos dus als je maar een paar seconden je handen wast.


(Door: Tine Kintaert)
17/09/15 13u24
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |