-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Waarom je maar beter oplet met DIY-beautytips op YouTube

Een Franse YouTubester ligt onder vuur nadat tal van haar kijkers allergische reacties overhielden aan één van haar DIY-gezichtsmaskers. Het zoveelste bewijs dat je maar beter voorzichtig omspringt met DIY-tips van bloggers en YouTubers.

In één van haar recente video's maakt EnjoyPhoenix (haar YouTubenaam, gelukkig maar) een gezichtsmasker op basis van alledaagse ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen. Eén van die ingrediënten was kaneel, dat echter zware allergische reacties kan veroorzaken wanneer het in contact komt met de huid. Al vrij snel nadat de video online kwam, regende het klachten van haar kijkers. Want hoewel sommigen helemaal geen hinder ondervinden van kaneel, kan het voor anderen erg gevaarlijk zijn en pijnlijke reacties uitlokken.

Kaneel is echter niet het enige huis-tuin-en-keukenmiddeltje waar je voor moet uitkijken. Ook citroen is een veelgebruikt DIY-ingrediënt (bijvoorbeeld voor een egalere teint) dat erg agressief is en de huid kan beschadigen. Verder hou je ook essentiële oliën van lavendel en eucalyptus beter ver van je huid. Ze zouden je huid voeden en ontsmetten, maar in praktijk draait het vaker uit op gevoelige plekken of uitslag. Don't try this at home, is dus de boodschap.

(Door: Sophie Vereycken)
22/10/15 19u00
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |