-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Doe jij je kleren meteen na het sporten in de was?

© Adidas.

Oké, oké. Dat het niet zo heel hygiënisch is weten we zelf ook wel. Maar er heeft toch niemand de tijd, laat staan genoeg sportkledij om na iedere sportsessie je kleren in de was te gooien? Al zouden we dat dus beter wél doen.

Met al die vrolijke sportleggings en aansluitende blousjes zien we er dan wel leuk uit als we sporten, het heeft ook een groot nadeel. Doordat de kledij strakker om je lichaam zit, absorbeert het meer olie en zweet dan je gewone kledij. Bovendien zorgt al dat sporten ervoor dat je outfit vochtig wordt van het zweet, de ideale plek om bacteriën te kweken. En dat betekent: grotere kans op infecties als je je kledij niet op tijd in de wasmachine gooit.

Volgens de New Yorkse arts Josh Zeichner kan je zo tal van irritaties en infecties oplopen. Eéntje daarvan is ringworm, een van de ergste schimmelinfecties die je kan opdoen, waarbij je huid gaat afschilferen. Toch maar even die wasmachine aanzetten dan?

(Door: Sophie Vereycken)
17/03/16 20u30
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |