-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Hoe meer tijd je doorbrengt op een smartphone, hoe slechter je slaapt

© unsplash.

Dat je een uur voor het slapen je smartphone best uitschakelt wist je waarschijnlijk al. Een nieuwe studie die werd gepubliceerd in Plos One toont nu aan dat veelvuldig smartphonegebruik tijdens de dag óók invloed heeft op je nachtrust.

Hoe meer je bezig bent met je smartphone tijdens de dag, hoe slechter je slaapt. Dat schrijft TIME op basis van een onderzoek dat werd gepubliceerd in Plos One. Voor die studie gebruikten 653 Amerikanen een app die bijhield hoeveel tijd ze spendeerden op hun smartphone. Ze moesten ook bijhouden hoe lang en goed ze sliepen.

Gemiddeld keken de deelnemers zo'n 3,7 minuut per dag op hun gsm. "De proefpersonen die hun smartphone het meeste gebruikten, sliepen minder goed. Heb je moeite met in slaap vallen? Probeer dan eens minder op je gsm te kijken", aldus Gregory Marcus, een van de auteurs van de studie.

Eerdere onderzoeken bewezen ook al dat blauw licht het slaaphormoon melatonine onderdrukt, waardoor je minder goed in slaap valt en doorslaapt.

11/11/16 21u00
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |