-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Hier drinken ze het meest en het minst alcohol (en België doet het beter dan verwacht)

© thinkstock.

Eén op de tien Belgen drinkt te veel alcohol, dat zei het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg onlangs nog in een rapport. En toch kan het blijkbaar nog een stuk erger. In een lijst van landen waar het meeste alcohol wordt gedronken, staat België pas op de 31ste plaats. De Moldaviërs staan op de eerste plaats met 17,4 liter alcohol per persoon per jaar.

Na Moldavië, volgt Wit-Rusland met 17,1 liter alcohol per persoon. Litouwen sluit de top-3 af met 16,2 liter alcohol. In Libië, Mauritanië en Pakistan wordt het minste alcohol gedronken. België staat op de 31ste plaats, net voor Duitsland, Spanje en Zwitserland. De lijst werd opgesteld door de Britse website Vouchercloud. Ze gebruikten daarvoor cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie tussen 2010 en 2015.

Hoewel het cijfer van België slechter kan, wil dat niet zeggen dat we daarom goed bezig zijn. Zo kampt maar liefst één op de tien Belgen met een alcoholprobleem. Hier schreven we al wat de voordelen zijn van amper een maand geen alcohol drinken. Toch maar eens proberen?

(Door: TVM)
11/01/17 09u16
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |