-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Dit is de reden dat je soms scheten laat tijdens het sporten

© thinkstock.

Het nieuwe jaar is bijna twee weken ver, en misschien ben je nog steeds vol goede moed aan het sporten. Knap vervelend wel als je tijdens het sporten, en dan zeker in een fitness, plots een scheet laat. Gelukkig komt dat niet alleen bij jou voor. Maar waarom is dat juist?

De reden waarom we tijdens het sporten vaker een scheet later, heeft te maken met de zware ademhaling tijdens het trainen. Je ademt meer in en ook sneller dan anders, en die extra lucht moet ergens opgevangen worden. In je spijsverteringskanaal blijkbaar. Omdat die nogal door elkaar geschud wordt tijdens het sporten en zelfs wat harder werkt, komt de lucht er nogal op een ongelukkige wijze beneden uit.

Voorkomen is eigenlijk niet mogelijk. Je kunt proberen goed op je ademhaling te letten, maar je kan natuurlijk niet zomaar stoppen met ademen. Houd de scheten in ieder geval niet in, want daar krijg je buikkrampen van.

11/01/17 14u00
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |