-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Lekkend zwavelzuur zorgt voor ademnood in Duitsland

© epa. De wolk zwavelzuur was op een gegeven moment enkele honderden meters lang.

Hulpdiensten hebben vanochtend in het Duitse Oberhausen ongeveer 150 mensen geholpen die last hadden met ademen nadat door een ongeval een grote wolk zwavelzuur bij een chemisch bedrijf was vrijgekomen. Het ging niet om ernstige aandoeningen, aldus de brandweer.

Onder de mensen met problemen waren 110 medewerkers van de gemeentewerf van Oberhausen nabij de fabriek. De overige slachtoffers zijn medewerkers van de firma waar de lekkage was.

De autoriteiten sloten een groot gebied rond de fabriek vanwege de lekkage af en riepen de bevolking op binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden. De brandweer legde watergordijnen aan om de wolk in bedwang te houden.

Door nog onbekende oorzaak was een 600 kubieke meter grote tank gaan lekken. De wolk was op een gegeven moment enkele honderden meters lang.

16/02/17 12u38
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |