-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Hoe het komt dat je het vaak koud hebt als je honger hebt

© thinkstock.

Je hebt er misschien nog nooit eerder bij stilgestaan, maar als je dat wel doet zul je snel merken dat je het inderdaad vaak koud hebt als je honger hebt. Dat heeft te maken met uridine, een hongershormoon dat eetlust en lichaamstemperatuur regelt.

Onderzoekers van de Universiteit van Texas ontdekten het hormoon eigenlijk nog maar recent. De concentratie van uridine stijgt naarmate mensen honger krijgen en daalt weer als je een maaltijd gegeten hebt. Het hongershormoon komt wel pas in actie wanneer je alle energie uit je laatste maaltijd verbruikt hebt. Al gebeurt dat natuurlijk bij sommige mensen sneller dan bij anderen.

Volgens dezelfde onderzoekers kan uridine erg belangrijk zijn in de strijd tegen obesitas en het zou ook heel wat belangrijke processen in ons lichaam regelen. Al stellen ze ook dat er meer onderzoek nodig is naar de exacte voor- en nadelen van het zogenaamde hongershormoon.

(Door: TVM)
18/03/17 11u03
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |