-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Dikke vrouwen hebben meer stress en zijn ongelukkiger

Vrouwen met overgewicht kampen voor de hand liggende problemen als gezondheidszorgen of het vinden van modieuze kledij. Maar nieuw onderzoek wijst uit dat hun gewicht ook andere, verrassende onderdelen van hun leven treft.

Problemen
Onderzoekers bestudeerden meer dan 41.000 volwassenen die een jaar lang een stressdagboek bijhielden. Daaruit blijkt dat vrouwen met overgewicht meer kans hebben om ontslagen te worden, meer kans op geldproblemen hebben en meer lijden onder de dood van een vriend of familielid. Een dikkere dame is ook vaker het slachtoffer van een misdaad en ze heeft meer kans om zelf een crimineel te worden. Wat nog erger is, deze stresserende situaties zorgen voor emotionele vreetbuien, waardoor ze weer dikker worden en meer gezondheidsrisico's lopen.

Wel geluk in liefde
Het wordt wereldwijd aanvaard dat stress obesitas kan veroorzaken, maar het omgekeerde blijkt nu ook waar te zijn. Mensen met overgewicht hebben meer stress. Maar dikke vrouwen hebben wel meer geluk in de liefde, het onderzoek toont aan dat ze minder kans hebben op een scheiding of een relatiebreuk. (ep)

20/11/08 13u50
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |