-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Lekker ruikende slaapkamer zorgt voor zoete dromen

Aangename geuren tijdens het slapen zorgen ervoor dat je leuke dromen hebt, een slechte parfum zorgt voor nachtmerries. Dat blijkt uit een Duits onderzoek.

Rozengeur
De Duitse onderzoekers bestudeerde het effect van rozengeur, de geur van rotte eieren of een neutraal parfum op de slaap. 15 gezonde jonge vrouwen namen deel aan het onderzoek. Wanneer ze de REM-fase bereikten, wekten de onderzoekers hen en vroegen waar ze van hadden gedroomd net voor ze wakker werden. Ze moesten ook aangeven of ze een positief of negatief gevoel hadden. Bij de rozengeur getuigden de vrouwen van aangename dromen, nachtmerries deden zich voor bij een slechte parfum. Geuren blijken wel geen invloed te hebben op de lengte of de bizarheid van de dromen. (ep)

14/01/09 14u11
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |