-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Hoe gevaarlijk is de brazilian wax?

Vorige week besliste de staat New Jersey om toch geen verbod op de Brazilian wax te heffen, na massaal protest. Eerder al waren er verschillende vrouwen opgenomen in het ziekenhuis nadat ze hun schaamhaar met was lieten verwijderen. Is deze behandeling nu echt gevaarlijk, of was het een storm in een glas water?

Goed voor seksleven
Fans van de brazilian wax zeggen dat een 'kale' schaamstreek hygiënischer is en dat het ook je seksleven positief beïnvloedt. Volgens actrice Eva Longoria verandert het je seksleven helemaal: "Elke vrouw moet eens een brazilian wax laten doen. Als ze dan seks hebben gehad, zullen ze nooit nog iets anders willen." Maar deze actrice is niet de enige bekende fan van de behandeling, ook Victoria Beckham is een groot voorstander: "Ik hou van de brazilian wax. Meisjes vanaf 15 zouden deze behandeling verplicht moeten ondergaan."

Bloedingen en pijn
Maar de behandeling kan wel pijnlijke ingegroeide haren, een ontstoken huid en in de ergste gevallen bloedingen veroorzaken. De vrouwen in New Jersey zijn niet de enigen met problemen na een wasbehandeling in de schaamstreek. Ook in Australië zijn al gevallen bekend van vrouwen die ontstekingen opliepen na een behandeling. Expert van de Brazilian wax Leonard Serrani zegt dat vrouwen eerst enkele dingen in het schoonheidssalon moeten controleren voor ze de behandeling ondergaan. "Elke schoonheidspecialist moet handschoenen dragen en deze na elke behandeling wegsmijten en nieuwe aantrekken. Vraag ook steeds naar iemand die opgeleid is om te ontharen met was, is dit niet het geval, zoek dan een ander salon." En dan is er nog altijd de kwestie van pijn, wat de specialisten ook beweren, wees er maar zeker van dat geen enkele wasbehandeling pijnloos is.

Verbod nodig?
Ondertussen richten de schoonheidsspecialisten in New Jersey een petitie op om de behandeling er legaal te maken. "Over de hele wereld kun je deze behandeling volgen, waarom zou het dan hier niet mogen." Hoewel de Brazilian wax misschien niet voor elke vrouw is weggelegd, is het ook redelijk absurd van de staat New Jersey om een verbod uit te roepen op de behandeling. Als vrouwen het nodig vinden om met een 'kale' schaamstreek rond te lopen, is dat hun zaak, de risico's van de behandeling moeten ze er dan maar bij nemen. (ep)

31/03/09 11u03
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Test je zon-IQ Risicotest op type 2 diabetes Welk slaaptype ben jij? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe gezond maak jij ruzie? Ben jij klaar om te stoppen met roken? Hoe goed ken jij je lichaam? Loop jij risico op een burn-out? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ? Hoe moe ben jij ? Zo vermijd je een burn-out ! Doe jij genoeg om je gebit gezond te houden? Hoe hypochondrisch ben jij? Hoe goed kun jij loslaten?
| 1 |