10 tips om een gebroken hart te genezen

doorRedactieop Invalid date

Omgaan met een gebroken hart kan je hele leven overhoop gooien. Je huilt, kan alleen maar aan hem (of haar) denken en wil het huis niet meer uit. Met deze tien tips kan je kleine stapjes nemen richting een normaal leven.

1) Eet goed
Er zijn twee manieren om om te gaan met voedsel als je ongelukkig bent: ofwel eet je veel te veel (en vaak ongezond) ofwel eet je bijna niets. Beide zijn te vermijden. Probeer fruit te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen. Dat helpt een depressie te voorkomen.

2) Ga een wandelingetje maken
Alleen of met enkele vriendinnen, maar kom het huis uit. Ga wandelen op een rustgevende plaats, zoals een park of het strand. Vermijd plaatsen waar jullie samen kwamen, om een weerslag van emoties te vermijden.

3) Sporten
Sporten is niet het eerste waar je aan denkt bij liefdesverdriet, maar het biedt tal van voordelen. Je verzet je gedachten en je krijgt extra zuurstof en endorfines in je bloed, waardoor je je instant (even) beter voelt. Bovendien kom je dan onder de mensen, wat je helpt je problemen in perspectief te plaatsen.

4) Ruim op
Door op te ruimen, en als zijn (of haar) spullen weg te leggen, maak je zowel in je huis als in je hoofd ruimte vrij.

5) Schrijf het op
Schreeuwen, huilen, urenlang zagen tegen vriendinnen: iedereen doet het. Maar ook je emoties neerschrijven werkt helend. Bovendien krijg je zo inzicht in jezelf, je relatie en eventuele patronen.

6) Chocolade
Okee, niet gezond, maar wel troostend. Geniet!

7) Een nieuwe jij
Ga naar de kapper of koop nieuwe kleren: ze markeren een zeer duidelijke nieuwe start.

8) Laat je verwennen

Trek naar een spa of ga uitgebreid dineren: laat je verwennen, ontspan en laat die spanning wegvloeien.

9) Leer een taal
Je ontmoet er niet alleen nieuwe mensen door, het verbreedt ook je horizon - altijd een voordeel als je een tijdje gefocust hebt op één deel van je leven. En het helpt misschien wel bij puntje 10:

10) Plan een reis
Ga weg, weg van alles en vooral van de herinneringen. Alleen of met vriendinnen: dat doet er niet toe. Doe wat jij wilt en vergeet de rest. (edp)