Band speelt muziek voor baby in baarmoeder

doorRedactieop 17/04/2009

Toekomstige mama's kunnen binnenkort hun ongeboren baby's slimmer maken door een riem die muziek voor het kind in de baarmoeder afspeelt.

Trillingen
Het muzikale gadget 'de B(l)aby' is een riem die toekomstige mama's rond hun boek aanbrengen. Deze stuurt trillingen naar de baarmoeder, wat de baby als muziek ervaart. Foetussen kunnen nog geen echte geluiden horen, omdat ze gedempt worden door het vruchtwater. Maar ze voelen wel de trillingen die door de geluidsgolven gecreƫerd worden. De speciale luidsprekers zijn getest op veiligheid, ze kunnen geen schade bij de baby aanrichten. Een mp3-speler in de riem geeft toekomstige ouders de mogelijkheid om hun favoriete muziek of zelfs hun eigen stemmen af te spelen voor de foetus.

Slimmere baby's
Dit toestel ontworpen door de Canadese student Geof Ramsay moet ouders helpen om het zogenaamde 'Mozart Effect' te bereiken. Deze theorie beweert dat baby's slimmer worden als ze klassieke muziek horen tijdens de zwangerschap. "Wetenschappers speculeren al jaren over dat muziek de mentale groei bij baby's stimuleert. Dit toestel geeft je de mogelijkheid om deze theorie te testen, het helpt ook al een band met de baby te krijgen nog voor het kind geboren wordt. Onderzoekers raden klassieke muziek aan, maar je kan zelf kiezen wat je afspeelt. Er is ook bewijs dat het gevoel van zingende ouders tijdens de zwangerschap voor een diepere band zorgt met het kind na de geboorte", aldus Ramsay.

Massage
Verder is er ook een functie in de band dat de moeder een massage geeft na een zware dag. Momenteel bestaat er enkel een prototype en is er nog geen prijs bepaald van het toestel. (ep)