Bestel nu jouw zomermenu voor de week van 12 september

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Lasagne met butternut, spinazie en ricotta voor twee personen:

  • 4 lasagnevellen
  • 900 butternut, schillen en in blokjes snijden
  • 250 gram ricotta
  • 1/2 knoflookteentje, fijngehakt
  • Basilicum, fijngehakt, naar wens
  • 40 gram spinazie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 30 gram slamengeling
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de vellen lasagne in 4 minuten ‘al dente’ en spoel zeker niet af met water. Besprenkel de lasagnebladen met een beetje olijfolie, dan kleven ze niet aan elkaar.
  2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  3. Plaats de butternutblokjes in een magnetron bestendige kom, bedek met een bord of vershoudfolie. Plaats op 900 W voor 8 minuten tot zacht, afhankelijk van de hoeveelheid. Heb je geen magnetron, kook dan de butternut blokjes gaar in voldoende water gedurende 10 à 15 minuten.
  4. Als de butternutblokjes gaar zijn, pureer je deze met een vork. Voeg de ricotta, knoflook en basilicum toe. Kruid goed met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal voor de lasagne, besprenkel met een scheutje olijfolie, leg twee vellen lasagne in de schaal, bedek met butternut en dan met blaadjes spinazie. Leg er opnieuw twee vellen lasagne op en bedek met de butternut en spinazie. Herhaal tot de butternut op is. Besprenkel met kaas en olijfolie en bak in de oven gedurende 20 minuten tot mooi bruin van kleur.
  6. Geniet van deze schotel met de salade en geroosterde pitten.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Witte pens met geroosterde groenten, couscous en een mosterdsausje
  2. Kipfilet met Italiaanse pasta & salade van rode kool en appel
  3. Kabeljauw gebakken in tomatensaus met spinaziepuree
  4. Lasagne met butternut, spinazie en ricotta

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Blinde vink met erwtjes, wortelen, krielpatatjes en vleesjus
  2. Gyros van gemarineerde kalkoenlapjes met paprika-ratatouille en rijst
  3. Witloofrolletjes met ham, kaassaus en puree

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 8 september, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.