Chocolade doet ons het meest glimlachen

doorRedactieop 15/06/2011

Eindelijk is er bewijs voor wat wij al langer wisten: chocolade doet ons lachen! In een enquête die peilde naar het Britse lachgedrag, moest 'het zien van een geliefde' zelfs nipt de duimen leggen voor de lekkernij.

Naar aanleiding van de 'National Smile Month' wilde de Britse Dental Health Foundation wel eens weten wat de Britten het meest doet lachen. Ze lieten een enquête rondgaan, waaruit bleek dat vooral eten en relaties erg hoog scoren.

Meer dan 50% van de ondervraagden zette chocolade op hun lijst van dingen die hen doen lachen. Voor 60% van de vrouwen stond de lekkernij zelfs op nummer één, terwijl het bij de meeste mannen op twee stond - net na de traditionele 'Sunday roast'-maaltijd.

Daarnaast ging de enquête ook na welke kleur het vaakst een glimlach ontlokt bij de Britten. Ongeveer één derde van de stemmen ging naar geel, waarschijnlijk omdat die kleur doet denken aan de zon.

Ten slotte bleek ook dat lachen aanstekelijk werkt, net zoals geeuwen. Een derde van de ondervraagden zei dat ze sneller geneigd zijn om te lachen als iemand anders dat ook doet. (lbs)