Cocktail van de week: the Rhubarb 75

doorNele Annemansop 17/06/2017

Bijna zomer! En daar hoort, of je nu kiest voor een terrasje of voor je eigen tuin, een heerlijke cocktail bij. De bar is officieel geopend!

Dit heb je nodig:

  • 45 ml gin
  • 20 à 25 ml versgeperst limoensap
  • champagne of cava
  • 15 ml rabarbersiroop (zie recept hieronder)

Voor de garnering:

  • enkele rabarberlintjes
  • citroenschijfjes

Zo ga je aan de slag:

1. Voor een halve liter rabarbersiroop: doe 500 gram rabarber in een pan, samen met 800 ml water, het sap van een halve citroen, een kaneelstokje en twee eetlepels suiker. Stoof de rabarber ongeveer 8 minuutjes tot hij gaar is. Zeef de rabarber eruit en van het sap op. Doe het sap opnieuw in een pan met vier lepels suiker. Kook het sap zachtjes totdat het gereduceerd is tot de helft en de suiker opgelost is. Doe de rabarbersiroop in een fles en bewaar hem een nachtje in de koelkast.

2. Voor de cocktail: doe de gin, het limoensap en de rabarbersiroop in een shaker gevuld met ijs. Schud goed. Giet het mengsel in een glas en voeg gekoelde champagne toe naar smaak. Garneer met enkele rabarberlintjes of een citroenschijfje.