De herfstkleuren voor je nagels

doorRedactieop 11/09/2010

Ook de nagellak is onderhevig aan trends. Voor herfst 2010 zijn de kernwoorden 'retro', 'elegantie' en 'sober'.

Parelwit, lichtgrijs, bruin, donkerpaars en donkerroze voeren de boventoon aan, al dan niet versterkt met een beetje glitters. Wie wil opvallen kiest voor hemelsblauw, oranjerood en malachietgroen. Antracietgrijs vervangt zwart.

Maar het belangrijkste is natuurlijk welk kleurenpalet bij welke look past.

-    Werk

Tenzij je werkt in de beauty-industrie, hou je je nagellak best zo neutraal mogelijk. Doorschijnend is de veiligste optie, parelwit en lichtgrijs kunnen eventueel of opteer voor donkerpaars als je een statement wil maken.

-    Formeel feestje

Voor een bedrijfsfeest, een trouwfeest of een receptie, is er maar één ding belangrijk: dat het bij je kledij past. Stem de kleuren dus af op elkaar, al betekent dat niet dat je hetzelfde kleur nagellak als je outfit moet dragen. Donkerroze of antraciet kan je best combineren met zwart of grijs, bruin past bij rood en paars en lichtgrijs bij iets blauw.

-    Informeel feestje

Hier kan je de felle kleurtjes en de glitter bovenhalen. Past bij een jeans en een topje, maar evengoed een rokjes of een bloesje. Denk hierbij vooral aan wat jij mooi vindt, en combineer er op los! (edp)