De juiste lingerie onder je zomeroutfit

doorRedactieop 18/07/2012

Afgetekende naden, doorschijnende slips en andere onflatterende lingerieblunders behoren voorgoed tot het verleden.

Koop de juiste lingerie!
Anne Van Coppenolle is lingerie styling trainer bij lingeriefabrikant Van de Velde en traint vrouwen in de kunst van het lingerieshoppen. Ze geeft tips aangepast aan elke zomeroutfit, maar deze vier adviezen gelden overal en altijd.

1. Wil je bloopers zoals dubbele borsten, een afhangende boezem of uitpuilende rugrolletjes vermijden, laat je dan goed adviseren als je een beha koopt en vraag een verkoopster om je op te meten. Doe dit zeker eenmaal per jaar, want een vrouwenlichaam verandert vaker dan je zou denken.

2. Als je lingerie koopt, hou dan rekening met de kleding die in je kast hangt. Laat wondermooie setjes die je nergens onder kan dragen links liggen.

3. Probeer je lingerielade samen te stellen zoals je gewone garderobe: wat heb je al, wat heb je nog nodig? Zo bouw je een lingeriecollectie op die een antwoord biedt op al je kledingvraagstukken.

4. Durf andere kleuren te kiezen dan zwart en wit. Vrouwen denken vaak onterecht dat die tinten overal onder passen, terwijl harde tinten net moeilijk te combineren zijn. Aan bruin, grijs, café latte of roze zal je veel meer plezier beleven.

Tips
1. Onder een T-shirt draag je een gladde beha waarvan de cup niet aftekent. Bandjes met speelse details in een aangepaste kleur geven je outfit een vrolijk accent. Onder een strakke broek hoort een string thuis, maar let er wel op dat die string nooit boven je broektaille komt piepen. Strings met lage tailles kunnen dat euvel verhelpen.

2. Een beha met diep decolleté, waarvan het middenstuk lager uitgesneden werd, centreert je borsten lichtjes, zodat de halsuitsnijding van je jurk mooi opgevuld wordt. Een hoge controleslip duwt de buik plat en benadrukt de taille.

3. Een met mousse voorgevormde beha helpt de gedrapeerde jurk sculpturen. Schouderbandjes met vlinderdetails worden een speels accessoire. Een hoge short stopt een buikje handig weg.
 
4. Onder een semitransparante gebreide trui is een huidtint een veilige keuze. Maar waarom zou je je outfit niet wat meer pit geven met een gedurfde kleur? De bijpassende string tekent niet af in de zomerse stof van de broek.

5. Als je graag nauw aansluitende jurken in dunne stoffen draagt, dan is een figuurcorrigerende onderjurk een must have voor je lingeriegarderobe. Dit model corrigeert je buik, benadrukt je taille, sculpteert je billen, en dankzij de decolleté-uitsnijding kan je er eender welke beha onder dragen. Aantrektip: trek zo'n jurk nooit over je schouders aan, maar stap erin als in een slip. Onder een corrigerende jurk draag je een string of slip met dun gestikte of verlijmde naden die niet aftekenen.

6. Een strapless beha in een huidtint is een passe-partout die past onder bijna al je apart uitgesneden zomertopjes. Een witte slip of string onder een witte broek: het lijkt de logica zelve, maar het is zo fout! Witte lingerie creëert immers een afgetekend blok onder witte stoffen. Draag onder je witte broek dus liever huidskleuren, of - geloof het of niet - rood of lichtroze, twee tinten die tegen alle verwachtingen in ook niet door wit schijnen.

7. Een beha waarvan je de bandjes kan verstellen van een standaard stand naar een haltermodel is nog zo'n basic die niet in je lingerielade mag ontbreken. Een hoge slip houdt je buikje verborgen onder deze jurk.

Door Ann Willems
Goed Gevoel, juni 2012