Diëten met pizza: het kan!

doorRedactieop Invalid date

Als je wil afvallen, kan je beter geen pizza eten. Tenminste, dat is het algemeen gangbare idee. Bij WeightWatchers zijn er daar niet zo van overtuigd. Hun filosofie luidt dat alles mag, met mate.

Meer zelfs: zij gaan in Groot-Brittannië samenwerken met Pizza Express om voedingsadvies te geven aan vrouwen. Tegelijk lanceert de keten drie 'light'-pizza's van 500 calorieën elk. Dat is de helft van het aantal calorieën in een normale pizza.

Lunchpauze
De meetings worden gehouden tijdens de lunchpauze. Op die manier wil Weight Watchers meer vrouwen bereiken. Natuurlijk is elke middagpauze te kort, daarom organiseert Weight Watchers ook een 'eetmoment' met gezondere alternatieven, waaronder pizza met een slaatje.

Helft deeg
De dieetpizza's worden gemaakt met lightkaas en in het midden van de pizza is het deeg weggehaald en vervangen door salade. Hierdoor blijft slechts de helft van het deeg, een ware caloriebom, over.

"Wij willen tonen dat letten op wat je eet niet noodzakelijk betekent dat je je favoriete voedsel moet laten liggen of dat je moet toegeven op kwaliteit." Waar je wél aan moet denken is portie.

Beoordeling
De pizza's worden belegd met light-mozzarella, champignons, ham en paprika's. Ze worden elk afgewerkt met kruiden, zoals thijm en basilicum.

Een pizzakenner beoordeelde de drie pizza's in de Daily Mail als 'verrassend smakelijk en smeuïg'. Al voegde hij er redelijk voorspelbaar aan toe: "Als je je pizza's graag zwaar en met veel kaas hebt, moet je voor de echte kiezen." Voorlopig enkel in Engeland, maar wie weet binnenkort ook bij ons? (edp)