Dit zijn de 8 beautyproducten van de toekomst: iets voor jou?

doorRedactieop 11/08/2011

Weg met rimpels, overtollig haar en puistjes! Als we de voorspellingen mogen geloven, ziet de toekomst van onze lichaamsverzorging er veelbelovend uit! Zullen de volgende acht schoonheidsproducten binnenkort in jouw badkamer te vinden zijn?

1. De toekomst van ... rimpelbestrijders

Binnen een paar jaar zal het mogelijk zijn om je rimpels gewoon weg te vegen, net zoals je nu make-up verwijdert. Revance Therapeutics is momenteel bezig met het ontwikkelen van een product op basis van botulinetoxine, de stof die ook gebruikt wordt in botox. "Maar over enkele jaren zal je niet meer aan de slag moeten met injecties", zegt dermatoloog Fredric Brandt. "Dan zal je thuis je huid terug glad kunnen strijken met een simpele gelpatch."

2. De toekomst van ... lasers

Binnenkort zal je haardroger in de badkamer gezelschap krijgen van ... je eigen laserapparaat! Vanaf dan zal je zelf een wekelijkse behandeling kunnen doen die de groei van collageen stimuleert, waardoor je kraaienpootjes verdwijnen. "Voorlopig zijn laserapparaten enkel beschikbaar bij dokters en dermatologen, maar binnenkort zal het ook veilig én betaalbaar worden om ze thuis te gebruiken", zegt uitvinder David McDaniel. Bovendien voorspelt specialist Paul Sowyrda dat er binnen de tien jaar ook een laserapparaat zal zijn dat "zowel acne, sproeten, rimpels als haaruitval bestrijdt."

3. De toekomst van ... het bad

Geloof het of niet: uiteindelijk zullen we zelfs geen water meer nodig hebben om ons te wassen. Dat wil niet zeggen dat een bad niet meer zal bestaan, maar we zullen het enkel gebruiken om te relaxeren.

4. De toekomst van ... haar

Binnenkort hoeven we ook niet meer naar de kapper om onze grijze haren te verdoezelen. "Het is zeer waarschijnlijk dat wetenschappers een pil zullen ontwikkelen die de ontwikkeling van grijs haar tegengaat", zegt McDaniel.

"Bovendien zullen we onze lokken makkelijker zelf kunnen kleuren", voorspelt expert Brian Kinney. "Men is volop bezig met de ontwikkeling van een hittegevoelige kleurstof die geactiveerd kan worden door een haardroger."

5. De toekomst van ... ontharen

Zeg vaarwel tegen scheermesjes, wax en andere ontharingsmiddelen! "In de nabije toekomst zal je die kunnen vervangen door een laser die de haartjes zeer precies afsnijdt, aangevuld met een 'Intense Pulsed Light'-laser die de haarfollikels doodt", zegt McDaniel. Die instrumenten worden nu op de markt gebracht en zullen het aantal ontharingsbeurten aanzienlijk doen dalen of het overtollige haar zelfs permanent verwijderen. Driewerf hoera!

6. De toekomst van ... huidverzorging

Volgens McDaniel is het niet onmogelijk dat spiegels ons in de toekomst zullen vertellen wat onze huid nodig heeft. "Met behulp van een sensor - vergelijkbaar met die in een digitale thermometer - zal de vochtigheid, vettigheid en roodheid van onze huid gemeten worden", voorspelt hij. "Als de sensor aangeeft dat je huid te droog wordt, weet je dat je meer vochtinbrengende zalf moet gebruiken."

7. De toekomst van ... zonnecrème

Veel geld uitgeven aan zonnebescherming zal binnenkort niet meer nodig zijn. Je huis zal al gauw uitgerust zijn met een speciale cabine die je insmeert met zonnecrème. Het principe is te vergelijken met een spraycabine die een zelfbruiner aanbrengt op je huid. "Daarnaast zal je wellicht ook elke ochtend een beschermende zonnepil nemen", voorspelt Kinney. "Die zal ervoor zorgen dat onze cellen niet beschadigd kunnen worden door UV-stralen", vult dermatoloog Kavita Mariwalla aan.

8. De toekomst van ... je tanden

Het poetsen, flossen en bleken van je tanden zal in de toekomst helemaal veranderen. "Er zal al vlug een pil op de markt komen die je tanden harder maakt en gaatjes voorkomt", weet cosmetische tandarts Marc Lowenberg. De man is zelf ook bezig met de ontwikkeling van een 'tandgloss', een product dat de verkleuring van je tanden door koffie en rode wijn tegengaat.

En het gaat nog verder, want binnenkort zullen we zelfs geen tandpasta meer nodig hebben. Canadese wetenschappers van de University of Saskatchewan zijn namelijk bezig met de ontwikkeling van een tandenborstel die elektronen laat inwerken op de zuren in onze mond. Samen zouden ze bacteriën verwijderen en tandplak afbreken. Wij zijn alvast benieuwd! (lbs)