Foodie Files: Rodebietensalade met ricotta van The Healthy Ever After

doorValérie Wautersop 19/05/2017

Dit heb je nodig:

1 à 2 voorgekookte rode bieten
1 rode ui
50g gemengde salade
8 kerstomaatjes
3 el ricotta
1 teentje knoflook
Olijfolie
1 citroen
Walnoten
Pijnboompitten
Peper & zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Snijd de rode bieten in plakjes van ½ cm en verdeel ze over een bord.
  2. Doe de schil van de ui en snijd deze in ringen of snippers. Verdeel dit over de rode biet. Kruid alles al een beetje af met peper en zout.
  3. Leg enkele handjes gemengde sla in het midden en werk af met de in half gesneden kerstomaatjes. Giet eens scheutje olijfolie in een apart potje en meng met een teentje knoflook, citroensap en peper & zout. Overgiet je creatie met dit mengsel.
  4. Werk af met de ricotta in het midden van de salade. Strooi enkele walnoten en pijnboompitten over de salade. Kruid alles goed af met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.