Grootste beautyflater: te donkere zonnebanktint

doorRedactieop Invalid date

Bak het niet te bruin. Het neporanje kleurtje of een te diep zonnebankbruin worden aanzien als grote beautyflaters, zo blijkt uit een Britse enquête.

De zonnebankcentra draaien weer op volle toeren en toch wordt een buitensporig zonnebanktintje als grote beautyflater aanzien. Een onderzoek onder drieduizend vrouwen, gehouden door een Brits cosmeticamerk, geeft aan dat 90 procent houdt van een natuurlijke look. Even veel vrouwen zegt niet te houden van een dikke laag make-up.

Foundation
Na het nepkleurtje kunnen dik ingekleurde of geverfde wenkbrauwen weinig bekoren. Een duidelijke aftekening van de foundation langs de kaaklijn schijnt evenmin interessant, net als een slecht aangebrachte zelfbruiner. Even 'not done' is een donker lippotlood met lichte lippenstift.

Beschaamd
Al zijn de flaters gekend, het betekent niet dat dames zelf al eens de bal mis slaan. 1 op 2 geeft toe een beautymisser te hebben begaan. De helft van de ondervraagden schaamt zich voor de blunders die in het verleden zijn gemaakt.

Ook celebs kennen heel wat beauty faux pas. In het rijtje van celebs met grootste beautymissers staan Katy Price, Amy Winehouse, Jodie Marsh, Lady Gaga, Paris Hilton en Peaches Geldof. (lvl)