Happy single? Dat geldt meer voor vrouw dan voor man

doorRedactieop Invalid date

Zeven op de tien Nederlandse singles is gelukkig, maar wil wel iemand ontmoeten die zijn of haar leven gelukkiger kan maken.

26 procent van de Nederlandse singles is eenzaam, dat blijkt uit een rondvraag door datingsite Lexa bij 3.000 vrijgezelle mannen en vrouwen tussen 25 en 49 jaar.

Bewust

Toch leeft niet iedereen bewust voor alleen, slechts 5 procent kiest zelf voor de 'ultieme vrijheid' en wil zich niet aan een partner binden omdat ze dan zelf kunnen beslissen wat ze doen. Een verrassend resultaat is dat dames gelukkiger zijn met hun vrijgezellenbestaan en is vaak even tevreden met of zonder partner.

Laatste dag

De onderzoekers vroegen ook wat de singles zouden doen op de laatste dag van hun vrijgezellenleven. Ze zouden deze dag zich voorbereiden om er op hun best uit te zien voor hun toekomstige partner. Andere populaire bezigheden zijn typische gedragingen voor singles als uitslapen, het huis rommelig maken en in pyjama naar televisie kijken. Een op de tien zou de wereld in een dag rondreizen moest dat kunnen. (ep)