Helft vrouwen was ooit al een minnares

doorRedactieop 09/02/2010

De vrouw van vandaag vertrouwt haar partner niet. Daarom controleren ze zijn spullen (80 procent), en lezen ze sms'en en mails (70 procent). Nochtans zijn ze zelf geen doetjes.

De helft van de vrouwen tussen 14 en 35 jaar is al de minnares geweest van een getrouwde man. Eén op twee had ook al anale seks, 7 op tien bedreef de liefde al op een openbare plaats. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Flair onder 3.000 van zijn lezeressen.

Liegen en bedriegen
Die lezeressen blijken hoegenaamd geen problemen te hebben met liegen en bedriegen. Drie op vier heeft al gestolen, en ruim drie procent brak ook daadwerkelijk ergens in. Een derde van wie ontrouw was biechtte dat nooit op.

Eén op drie vrouwen liegt ook over haar seksverleden en over wat ze uitgeeft. De helft rookte cannabis, zes op tien werkte in het zwart en één op vier kroop al dronken achter het stuur.

Fantasie
Ook wat hun ultieme fantasie betreft scoren vrouwen hoog: een triootje met twee mannen, verwend worden door een gigolo en meespelen in een seksfilm zien ze wel zitten. Al gaan sommige fantasieën nog altijd dat stukje verder: "Ik wil eens verkracht worden". Eén vrouw gaf toe 'seks te hebben gehad op het voetbalveld bij klaarlichte dag'.

Spierballengedrag
Waarom zijn vrouwen nu zoveel stouter dan vroeger? Trendwatcher Herman Konings licht het fenomeen toe in onze zusterkrant. "Vrouwen vertonen spierballengedrag. Ze willen tonen dat ze durven, en geen doetjes zijn."

De volgende generatie
Voor de volgende generatie verwacht Konings niet veel beterschap. "Stelen, seks, drugs,... voor tienermeisjes nu is het heel normaal." Of zoals jongeren trots verklaren op Facebook: "Ik kan zuipen als mijn vader en koken als mijn moeder." (edp)