Hoe word je een mannenfluisteraar?

doorRedactieop Invalid date

Als je weet hoe je mannen moet aanpakken, eten ze uit je hand. Een mannenfluisteraar haalt het beste boven in haar man. Dat beweert schrijfster Gigi Sage in haar boek 'Hello Tarzan'.

Mannen begrijpen vrouwen niet en omgekeerd. En toch kan je leren om beter en anders met je man te communiceren. Een mannenfluisteraar weet hoe ze hem het beste aanpakt.

Stop met klagen
Harmonie tussen de seksen, dat is het waar het volgens de schrijfster om draait. Iedereen moet beseffen dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. We begrijpen elkaar niet omdat vrouwen niet aangeven wat ze willen. "Een man begrijpt je stille hints niet", stelt de schrijfster. "Dit leidt alleen maar tot frustraties. Een echte mannenfluisteraar geeft haar partner een compliment in plaats van op hem te vitten. Klagen is een gewoonte, een patroon geworden. Vraag gewoon wat je wilt in plaats van te klagen. Dus als je wilt dat hij je helpt in het huishouden, wees dan duidelijk."

Geef complimenten
Moedig je man aan en stop met vitten als hij iets verkeerd doet. Hem steunen, kan door hem af en toe een leuk compliment toe te smijten. Door hem steeds op zijn zwaktes te wijzen, doet dit zijn zelfvertrouwen teniet.

Interesse

Blijf als vrouw nieuwsgierig en neem je partner niet als vanzelfsprekend. Toon interesse, zelf al komt hij met onhaalbare plannen af. Lach zijn ideeën niet weg, maar luister naar wat hij te zeggen heeft.

Eigen fouten

Duiken er problemen op, mag je ook in eigen boezem kijken. Fouten geef je toe, oprechtheid is belangrijk. Enkel zo kan je op een juiste manier communiceren.

Respecteren
Het belangrijkste uitgangspunt is dat mannen en vrouwen elkaar honderd procent aanvullen. Er ontstaat pas harmonie als mannen en vrouwen elkaars verschillen waarderen en respecteren in plaats van elkaar te veranderen. Op het moment dat beide sexen elkaars verschillen accepteren en erkennen dat daar een reden voor zal zijn, kunnen ze veel meer uit elkaar halen.  (lvl)