In naam van de liefde: 20 toegevingen die vrouwen doen voor hun man

doorRedactieop 29/07/2011

We hebben met zijn allen veel over voor onze mannen, ladies, of ze het nu geloven of niet. Heb jij er jezelf ooit al op betrapt dat je dingen doet, denkt of wilt waarvan je ooit had gezworen ze nooit te zullen doen voor een geliefde? 20 dingen waarvan we onszelf altijd hebben wijsgemaakt ze nóoit te zullen doen voor een man... tot het zover was.

Jij wilde zo graag voor een zoveelste keer de 'Sex and the city' films herbekijken, maar je lief heeft het nu eenmaal meer voor wat actie en spanning. Dus jullie belandden uiteindelijk samen voor de buis met een spannende Quentin Tarantino. Ook niet mis natuurlijk en je deed je lief een plezier, oef. En zo konden we nog wel 20 zinloze opofferingen bedenken, helaas.

"In the name of love", dan maar?

1 Voetbal ... een vollédige match.
Je lief ervan overtuigen dat je wel sportief aangelegd bent en zijn interesse voor sport deelt, is niet zo moeilijk. Het ook bewijzen en effectief een volledige voetbalmatch - twee keer 45 minuten en een halfuur pauze, jawel - uitkijken, is een ander paar mouwen. En dat hij meer aandacht heeft voor het scherm dan voor jou, dat neem je er wel even bij. Want ben je nu niet de perfecte vriendin?

2 Je vriendinnen verwaarlozen.
We hebben er ons ongetwijfeld allemaal wel al eens aan bezondigd ... maar met een nieuw lief ziet een avondje onder vrouwen er nu eenmaal even echt wel minder aantrekkelijk uit.

3 Bobby en Felix de kat zijn niet langer prioriteit.
Nooit gedacht dat we die snoezige kat of onze trouwe viervoeter ooit nog een nacht buiten in de kou zouden zetten maar als je lief allergisch - of een dierenhater, tout court - blijkt, wordt het idee al gauw minder wreed, toch?

4 Op de camping: vrolijke vrienden.
Wie die doodangst voor muggen en andere insecten en het verschrikkelijke gebrek aan een basishygiëne  in een vlaag van zinsverbijstering even aan de kant schuift, bevindt zich voor ze het weet in een tent op een camping - en als je het slecht treft is dat niet in la douce France, maar naast een verloederde caravan aan de Belgische kust, helaas.

5 Ik ga waar jij gaat.
Stadsmeisjes die hun hart naar het platteland volgen en verknochte boerenmeisjes die zich plots in een druk appartementsblok bevinden: de liefde kent werkelijk geen grenzen. Wie verliefd is, wil nu eenmaal overal zijn waar hij is.

6 In hogere sferen.
Als je lief een katholiek in hart en nieren blijkt, en van seks voor het huwelijk niets wil horen dan is dat misschien een brug te ver. Maar die ene saaie viering in de week, als je hem en zijn familie daar nu een plezier mee doet?

7 Anale seks overwegen.
En verder hoeft daar geen commentaar bij, veronderstellen we?

8 De stiefmoeder uithangen voor zijn kinderen.
Of voor zijn hond, dat telt ook. En dat terwijl je daar nog lang niet klaar voor was, je totaal niet met kinderen kan omgaan en je van het idee alleen al de stuipen op het lijf wordt gejaagd?

9 Niet te identificeren voedsel eten.
Als je lief een overtuigd veganist, liefhebber van de Aziatische of Afrikaanse keuken of het complete tegenovergestelde van een 'keukenprins' - is dat dan een 'keukenbedelaar'? - blijkt, tjah ...

10 Oh help, hij zingt.
Of hij nu zingt, in een fanfare speelt, een poging doet tot acteren of een carrière als stand up comedian ambieert: als hij niet goed is in wat hij doet, is een optreden van anderhalf uur tot het einde uitzitten een marteling.

11 Je eigen bankkaart plunderen.
(en niet aan schoenen!) "Hij zou net hetzelfde doen voor mij" en "dit is 2011 hé, vrouwen kunnen wel zelf hun eten betalen" ... Quoi?

12 Zware en oninteressante boeken lezen.
Of je wilt indruk maken of je wil tonen dat ook jij net zo graag leest als hij. Met een beetje geluk vind je de boeken na 100 pagina's ook écht interessant.

13 Naaktfoto's, ik!?
En als hij je tot video's kan overtuigen, is het hek helemaal van de dam. Daar gaat je carrière als succesvolle en onbesproken politica.

14 Een thriller uitkiezen in de bioscoop.
Wie al zo ver is gevorderd dat ze ook zelf voor thrillers of actiefilms kiest in de bioscoop - om hem te plezieren, dan wel - moet aan de alarmbel trekken. Een vrouw heeft nu eenmaal af en toe een romkom nodig, fact.

15 Gewoon worden aan rommel.
Je vindt de rondslingerende kousen, de gigantische berg afwas of strijk op zijn appartement zelfs schattig en mannelijk? Euh?

16 Arrividerci, schaamhaar!
Oké, we doen het ook wel voor onszelf natuurlijk - een beetje basishygiëne in 2011? -, maar stiekem vinden we het idee dat ook hij ervan houdt wel opwindend.

17 Een LAT-relatie.
Ook zes uur rijden, vliegen of varen om een glimp van hem op te vangen behoort tot deze onbezonnen in impulsieve - maar wel leuke! - categorie.

18 Seks in het huis van je ouders ...
"Maar ze sliepen hoor ..."

19 Samen gamen.
Nu, je mocht wel het meisjesfiguurtje zijn én je hebt hem vierkant ingemaakt.

20 De marteling op hoge hakken.
Zelfs wanneer het helemaal niet hoeft - naar de supermarkt gaan, bijvoorbeeld - trek je toch maar die hoge hakken aan. Want tjah, je benen zien er slanker uit en hij vindt dat zo sexy. En die gebroken voeten dan, ladies? (id)