Jouw herfstmenu voor de week van 7 november

doorValérie Wautersop 27/10/2016

Lekker eten, dat doe je deze herfst samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw herfstmenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link (zonder abonnementsformule!). Smakelijk!

Ons favoriete recept: Krokante vis met gestoofde wortelen & aardappelenvoor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram koolvisfilet
  • 500 gram aardappelen
  • 1 bussel wortelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2,5 gram basilicum
  • 1/4 citroen
  • 30 gram paneermeel
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 30 gram boter

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen in hun geheel (ongeschild) ingezouten water gaar. Schil de wortelen en snij de lente-ui fijn. Hak ook de basilicum fijn. Rasp de schil (zeste) van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  2. Stoof de wortelen in een scheutje olijfolie met het geperste teentje knoflook gaar. Mengintussen de gehakte kruiden met ⅓ van de fijngesneden lente-ui, het paneermeel,mosterd en een beetje citroenzeste (doe dit naar eigen smaak, want zeste kan doorsmaken).
  3. Plaats de vis in een ovenschaal en besprenkel met citroensap, peper en zout. Beleg de stukken vis met fijngesneden basilicum & zeste. Leg de citroen met het snijvlak naar beneden in de ovenschotel en verdeel ook de aangegeven hoeveelheid boter in de schotel. Plaats in de oven voor 10 à 15 minuten tot de vis gaar is. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de filets.
  4. Giet intussen de aardappelen af en hou warm tot gebruik. Breng de gestoofde wortelen op smaak met peper, zout en voeg de resterende lente-ui toe. Haal de vis uit de oven en schep het bakvocht over de aardappelen.
  5. Serveer de krokante vis met de aardappelen en de gestoofde wortel.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Gestoofd witloof met kippenchipolata en peterselie-aardappelen
  2. Stoofpotje met vis, prei, spekreepjes & aardappelen
  3. Gegrilde steak met pastinaak, portobello en rozemarijnboter
  4. Mexicaanse eitjes met mais, rode bonen en groene paprika

Het Easy Dinner-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Zuiderse rundsbrochette met gegrilde courgette, champignons en krielaardappel
  2. Gebakken varkensreepjes in roomsaus met paprika & prinsessenboontjes
  3. Krokante vis met gestoofde wortelen, lente-ui en aardappelen

Spatelset

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 3 november, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.