Kalkoen teriyaki met soba noedels, cashewnoten en radijsscheuten

doorValérie Wautersop 09/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 2 personen * Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram kalkoenreepjes
  • 100 ml terriyakisaus
  • 1 el citroensap
  • 40 gram cashewnoten
  • 400 gram wokmix, Vietnamees
  • 1/2 knoflookteentje, gehakt
  • 1 à 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 150 gram soba noedels
  • 40 gram radijsscheuten
  • koriander, naar wens
  • olie

Zo ga je aan de slag:

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  2. Breng een pot met voldoende water aan de kook voor de soba noedels.
  3. Meng de kalkoenreepjes met de teriyaki saus en citroensap en laat marineren tot verder gebruik.
  4. Verhit een wok/pan en rooster de cashewnoten tot mooi bruin gebakken. Schep uit de pan en zet opzij.
  5. Gebruik dezelfde pan en verhit een scheutje olie, roerbak de wokgroenten, knoflook en gember tot beetgaar.
  6. Kook ondertussen de soba noedels gedurende 2-3 minuten tot gaar, giet af en voeg bij de groenten.
  7. Voeg de cashewnoten en radijsscheuten toe en roer goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout en laat even rusten.
  8. Verhit een andere pan tot heel warm, schep het vlees uit de teriyaki saus en bak kort aan tot bruin gebakken en gaar. Zet het vuur laag en voeg de rest van de teriyaki saus erbij. Laat kort inkoken.
  9. Schep het vlees met de saus bij de groenten en roer door elkaar, strooi er de koriander over en eet smakelijk.

Dit recept werd je aangeboden door Foodbag. Wist je dat je bij Foodbag ook twee verschillende maaltijdboxen kunt bestellen, en dat met of zonder abonnementsformule? Neem zeker een kijkje op de website. Wie bestelt via Goed Gevoel krijgt bovendien een gratis spatelset cadeau.