Klaar voor de zomer: Blij met je lichaam

doorRedactieop Invalid date

Op grijze, kille dagen kan de zomer nog ver weg lijken, maar op een zonnige lentedag net heel dichtbij. Daarom: er is geen moment te vroeg om te lichaam al weer klaar te maken voor de zomer. Daarbij zijn drie dingen van belang: comfortabel met je lichaam, weg met de cellulitis en bereid je huid voor op de zon!

A - Blij met je lichaam
Er is no way dat je in dat zomerjurkje (laat staan die bikini) wil (of durft) als je je niet goed in je vel voelt. Wees daarom kritisch, maar eerlijk en constructief over jezelf: weeg je te veel en/of sport je te weinig en/of wat verwacht je van je lichaam?

Verantwoord afvallen
Na de analyse, kan je overwegen die problemen aan te pakken: start met een verantwoord dieet (zoals Dieetlijn), waarbij gezonde voeding en beweging centraal staan. Let op voor diëten waarbij één voedingsstof oververtegenwoordigd is of waarbij je calorie-inname drastisch beperkt wordt: meestal leidt dit tot vreetbuien, en het dus bekende jojo-effect.

Sporten
Voor veel vrouwen mag het ook allemaal wat steviger. Tijd hebben, vinden en maken voor sporten zit er vaak niet in. Toch kunnen wij je alleen maar aansporen toch een sportmoment in te bouwen. Met je partner, een buurvrouw of enkele vriendinnen, zodat je een steunpunt hebt én een aanmoedigingspartner.

Zwemmen is zeer geschikt voor het opbouwen van een algemene fitheid, en kan ook uitgevoerd worden bij gewrichtsproblemen of overgewicht. Fietsen, spinnen of lopen zullen ook snel je conditie verbeteren en vele spieren trainen, net als aerobics of fitness. Zoek de openingsuren van je plaatselijke zwembad of fitnesscentra op en plan je dag. Een vaste dag prikken zal helpen volhouden!

Programma
Physiomins biedt een volledig programma om het afslanken grondig aan te pakken. Vier verschillende lichaamsverzorgingen, in combinatie met voedingsadvies, voedingssupplementen, afslankproducten en cosmetische producten, moeten het voor elkaar krijgen in tien centra verspreid in Vlaanderen.

De voedingssupplementen zijn er op gericht om het verzadigingsgevoel op te wekken en de zin naar tussendoortjes te stoppen. Er zijn er voor verschillende types, zoals voor wie voornamelijk vet opstapelt in het bovenlichaam of in het onderlichaam. Meer info: www.physiomins.be.

Power Plate
Naast vermindering van het lichaamsvet en het verhogen van het metabolisme werken de trillingen van de power plate ook in op je spierkracht, cellulitis, huidkwaliteit en vermindert het je stressniveau. Voor wie sporten echt haat, of de effecten van dat sporten wil versterken. Nog meer goed nieuws: een sessie op een power plate hoeft maar 15 minuten te kosten, al zijn er ook langere trainingsprogramma's. Meer info op www.powerplate.be. (edp)

Vermageren doe je niet voor hoe je er uitziet, maar voor je gezondheid. Doe het daarom verantwoord.
Kies voor sporten die een probleemzone aanpakken en je algemene conditie verbeteren.
Bodysculpt bij Physiomins.
De trilplaat is een oplossing voor sporthaters die er toch fit willen uitzien.