Laat je steriliseren tijdens de lunch

doorRedactieop 21/12/2010

Sterilisatie kan voortaan ook supersnel bij vrouwen met de Essure-methode. Binnen de 10 minuten wordt de ingreep uitgevoerd zonder algehele narcose. In Engeland rijzen de eerste ziekenhuizen uit de grond waar je tijdens de lunchpauze al gesteriliseerd kan worden.

Essure is een minimaal invasieve methode die op een voor het lichaam natuurlijke wijze permanente anticonceptie biedt. De methode wordt al langer toegepast. Kleine veertjes worden in de eileiders gebracht die de eileiders afsluiten. Dat gebeurt vaginaal en narcose is niet nodig. De ingreep duurt 10 minuten en nadien kan je direct de dagelijkse activiteiten hervatten. De veertjes vergroeien helemaal met de eileider en zijn niet meer te verwijderen. De ingreep is enkel geschikt als je absoluut geen kinderen meer wil.

Lunch
In Engeland worden dergelijke behandelingen op een ultrasnelle manier afgehandeld. De Cadogan Clinic claimt de eerste te zijn die een 'walk in, walk out' behandeling voorziet die tijdens de lunchpauze al kan genomen worden.

Gevaren
Tegenstanders vrezen dat dergelijke praktijken de mannen voor voldongen feiten zetten. Vouwen beschikken dan wel over de mogelijkheid om hun fertiliteit te bepalen, maar in een relatie moeten dergelijke praktijken met beide partners besproken worden. Te snelle procedures maken het mogelijk dat vrouwen te snel de verkeerde keuze maken die ze zich later beklagen. (lvl)