Liefde op het eerste gezicht treft mannen vaker

doorRedactieop 17/08/2011

Een man moet maar nauwelijks met een potentiële partner hebben gesproken voor hij verklaart dat zij de ware is, dat blijkt uit een recente enquête. Het duurt echter wel wat langer om een vrouwenhart te veroveren.

Uit een Britse rondvraag bij 1.500 mannen en evenveel vrouwen tussen 16 en 86 jaar blijkt dat een op de vijf heren al op het eerste gezicht verliefd werd. De helft verloor zijn hart al na een ontmoeting, bij bijna drie kwart gebeurde dit na drie afspraakjes. Slechts een op de tien vrouwen kreeg al te maken met liefde op het eerste gezicht. De meesten wist pas na de zesde date of hij de ware was. Dit spreekt de veronderstelling tegen dat liefde op het eerste gezicht een typisch vrouwelijk verschijnsel is. Volgens experts vertellen de resultaten ons meer over de verschillende visies van dames en heren wat het betekent om verliefd te worden en hoe beide geslachten een partner kiezen.

Eerste liefde
De gemiddelde Britse man wordt slechts drie keer in zijn leven verliefd, de gemiddelde vrouw slechts een keer. De liefde van heren wordt ook minder vaak beantwoord, pok zeggen ze vaker als eerste 'Ik hou van je' en verlangen ze terug naar hun eerste liefde. Toch een ding waar beide geslachten het over eens zijn, de eerste liefde is het moeilijkst om te verwerken. Een kwart is hier zelfs nooit helemaal van hersteld.

Oppervlakkige mannen
Professor Alexander Gordon: "Mannen houden meer rekening met oppervlakkigheden, zoals het uiterlijk, om te beslissen dat ze verliefd zijn. Vrouwen zijn iets gecompliceerder en maken een lijstje met de pro's en contra's voor ze hun keuze maken. Ze willen zich bij iemand veilig kunnen voelen en weten of hij een goede vader zou kunnen zijn. Dames zijn omzichtiger in het maken van levenskeuzes." (ep)